Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Trygghet för invånarna i våra medlemskommuner

Vår säkerhetsavdelning har olika avtal med våra medlemskommuner och stödjer dem därmed med lite olika saker. Här är några exempel på tilläggsuppdrag inom trygghetsområdet som säkerhetsavdelningen utför.

Trygghetscenter

I Karlstad finns Trygghetscenter dit den som vill kan vända sig för att göra polisanmälan, få brottsofferstöd, lämna in hittegods, anmäla riskfyllda situationer, hämta blanketter och få råd om brottsförebyggande åtgärder. Vi samordnar Trygghetscenter i Karlstad, medan Trygghetscenter i Grums samordnas av Grums kommun. Säkerhetsavdelningen är med och bemannar på båda orterna.

Ungdomar för trygghet

Ungdomar för trygghet är tjejer och killar mellan 18 och 23 år som är anställda av Räddningstjänsten Karlstadsregionen med uppgift att verka runt om i Karlstads kommun som goda förebilder för barn och ungdomar. Deras uppgift är att vara närvarande på skolor under dagtid, vistas ute i Karlstads olika bostadsområden på eftermiddagar och kvällar samt att nattvandra på kvällar och helger. Deras huvudfokus ligger i att vara goda förebilder för barn och ungdomar och hjälpa dem som behöver det.

POSOM Karlstadsregionen

Vi samordnar den gemensamma POSOM-gruppen för Karlstadsregionen som består av ett 70-tal ideella stödpersoner som kallas in av ansvariga befäl för blåljusmyndigheterna för att ge stöd till de som drabbats av olyckor och kriser. POSOM kan ge både praktiskt, socialt och psykologiskt stöd.

Mer om säkerhetsavdelningen

Sidan uppdaterad: 2023-05-08

Hittade du rätt information på sidan?