Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se
Ärm med Räddningstjänsten Karlstadsregionens logotyp.

Logotypen för nedladdning

Den åttauddiga stjärnan i logotypen har använts av räddningstjänster i Europa sedan 1800-talet. Uddarna symboliserade tidigare åtta värdeord. Än i dag består vår värdegrund av ord som betyder mycket för oss, nämligen professionalism, respekt, lärande och mod. Droppen i logotypen symboliserar vatten och virveln symboliserar eld.

Förstahandsval

Vi har en tonad logotyp i färg som alltid ska vara förstahandsval när det är tekniskt och praktiskt möjligt. Den ska alltid användas för digitala produktioner och visning på skärm.

Logotyp med fast format och frizon för A-serien

Storleken på logotypen varierar beroende på pappersstorleken:

A3 – höjd på logotyp 34 mm
A4 – höjd på logotyp 25 mm
A5 – höjd på logotyp 23 mm
A6 – höjd på logotyp 21 mm

Oftast ska vår logotyp placeras i produktens nedre högra hörn. Det är då viktigt med en konsekvent placering. För att underlätta detta har vi tagit fram filer med den tonade logotypen i färg med fasta format och korrekt frizon för A-serien.

Varianter av logotypen

Det finns tillfällen när det tekniskt inte passar att använda logotypen med tonade färger. Det kan till exempel vara vid svartvit annonsering, på kontorsmaterial samt vid tryck på present- och profilprodukter. Det finns därför några enklare varianter av logotypen - en i fyrfärg utan toning, en i svartvitt och en i blåvitt.

Ungdomar för trygghet

Ungdomar för trygghet har en egen logotyp.

Endast webbadress eller namnet

För att logotypen ska kunna tydas är minsta lämpliga höjd på den 18 mm. Därefter bör vår webbadress eller vårt namn ersätta logotyp, exempelvis på vissa typer av profilgåvor där utrymmet kan vara minimalt. Det typsnitt som ska användas då är Franklin Gothic URW Demi och texten kan vara skriven i färgerna sot eller brandkårsblå.

Sidan uppdaterad: 2023-09-14

Hittade du rätt information på sidan?