Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Brandinspektör

Brandinspektör kontrollerar en brandvarnare.

En av brandinspektörernas viktigaste arbetsuppgift att förebygga bränder. Det gör de bland annat genom att göra tillsyn på byggnader där det bedrivs verksamhet.

Brandinspektörer jobbar med information, tillsyn och brandskydd ute i samhället. De är mycket ute på olika arbetsplatser där de kontrollerar brandskyddet, informerar och kommer med goda råd.

För att bli brandinspektör måste du först utbilda dig till brandman på hel- eller deltid och därefter gå MSB:s påbyggnadsutbildning Tillsyn A och B.

Information om utbildningen till brandinspektör (MSB) Länk till annan webbplats.

Du måste ha en anställning hos en kommunal räddningstjänst och arbetsgivarens godkännande för att få vidareutbilda dig till brandinspektör.

Sidan uppdaterad: 2023-05-24

Hittade du rätt information på sidan?