Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Brandingenjör

Brandingenjör i arbete.

Brandingenjörerna hos oss arbetar främst med att minska riskerna för och konsekvenserna av bränder. Det gör de bland annat genom rådgivning, information, tillsyn och tillstånd.

För att bli brandingenjör måste du gå en högskoleutbildning på minst 3,5 år. Du kan läsa utbildningen på Lunds tekniska högskola eller på Luleå tekniska universitet.

Om du har frågor om yrket kan du vända dig till förebyggandeavdelningens chef Ola Åkesson, e-post ola.akesson@karlstad.se, telefon 054-540 28 20.

Brandingenjörsutbildningen på Lunds tekniska högskola Länk till annan webbplats.

Brandingenjörsutbildningen på Luleå tekniska universitet Länk till annan webbplats.

Informationsfilm

Här är en informationsfilm om brandingenjörsyrket från Brandingenjör.nu Länk till annan webbplats.. Brandingenjör.nu är ett ideellt projekt skapat i syfte att sprida kunskap kring brandingenjörsyrket.

Sidan uppdaterad: 2023-05-23

Hittade du rätt information på sidan?