Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Brandman heltid

Brandman i arbete.

En brandmans huvuduppgift är att åka på utryckning, men han eller hon gör mycket mer. När det inte är larm ägnar brandmännen bland annat tid åt att öva, utbilda andra och sköta materiel.

För att bli brandman på heltidsstationen i Karlstad måste du vara klar med MSB:s utbildning i skydd mot olyckor (SMO). Du ska också klara de krav som vi ställer på personlig lämplighet och fysisk förmåga. Detaljerade krav uttrycks vid varje rekrytering.

Det finns möjlighet till kompetensutveckling inom yrket. Du kan till exempel läsa MSB:s kurser för räddningstjänst och söka tjänster som brandinspektör, styrkeledare eller insatsledare. Alla heltidsbrandmän har dessutom ett eget ansvarsområde.

Du som har frågor om brandmannayrket är välkommen att kontakta stationschef Jonas Ericson, e-post jonas.ericson@karlstad.se, telefon 054-540 28 96.

Information om MSB:s utbildning i skydd mot olyckor på msb.se Länk till annan webbplats.

Välkommen att göra rullbandstest inför ansökan till MSB:s utbildning i skydd mot olyckor

Se vår film om ett hjälteviktigt jobb

Sidan uppdaterad: 2023-05-23

Hittade du rätt information på sidan?