Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Heta arbeten

Person som svetsar.

Vi erbjuder utbildningen Heta arbeten. Den riktar sig till personal som ska ge tillstånd till, utföra eller bevaka brandfarliga arbeten, alltså arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och kräver ett certifikat.

Utbildningen anordnas regelbundet på brandstationen i Karlstad och du hittar alla datum via en länk längre ner på denna sida.

Innehåll

Ansvar, försäkringar, säkerhetsregler, organisation, förebyggande brandskydd, rutiner, brandrisker, praktisk användning av brandskyddsutrustning vid bränder i olika situationer samt förevisningar om risker med brandfarliga varor.

Tid

08.00-15.00.

Antal

Max 20 st deltagare per utbildningstillfälle.

Plats

På vårt övningsfält Sandbäcken vid brandstationen i Karlstad, om inget annat anges eller önskas. Vi har också möjlighet att genomföra utbildningarna på distans.

Pris per deltagare

3 200 kronor exklusive moms.

Datum och anmälan

Heta arbeten genomförs på uppdrag av Brandskyddsföreningen Värmland.

Övrigt

Efter genomförd utbildning ska certifieringsprovet göras på plats i utbildningslokalen. Det är därför angeläget att du har med dig mobiltelefon (smartphone), surfplatta eller dator. Du måste även kunna identifiera dig. Vid godkänt resultat på certifieringsprovet, får du det certifikat som krävs för att ingå i arbetsteamet som består av: tillståndsansvarig, utförare och brandvakt.

Då en del av kursen är praktisk och hålls utomhus bör du ha för årstiden lämpliga och oömma kläder. Utbildningslitteratur, kaffe och smörgås, lunch samt eftermiddagsfika ingår i priset. Parkering sker på framsidan brandstationen på platser märkta med "Besökande räddningstjänsten".

Observera att anmälan är bindande och uteblivna deltagare debiteras, om avbokning inte är gjord.

Frågor

Vid frågor om praktiska detaljer och utbildningens innehåll, kontakta Eva Svensson på telefon 076-836 35 71.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden avtal.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter

Sidan uppdaterad: 2024-03-25

Hittade du rätt information på sidan?