Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Ungdomar för trygghet

Ungdomar för trygghet är ungdomar mellan 18 och 23 år som är anställda av räddningstjänsten för att verka som förebilder för barn och unga i Karlstads kommun. Syftet med deras verksamhet är att förebygga ungdomsvåld och mobbning samt att bidra till en tryggare miljö.

Ungdomar för trygghet finns på kommunens skolor och fritidsgårdar under dagtid, nattvandrar i Karlstads centrum varannan fredags- och lördagskväll och ordnar fotbollsturneringar, LAN och andra aktiviteter på skollov. De är också ute och rör sig ”på fältet” under vissa högtider, som valborgsmässoafton och skolavslutningar, samt vid större evenemang och festivaler.

Ungdomarna känns igen på sina orangea kläder. Deras närvaro är mycket uppskattad - de är duktiga på att skapa goda relationer med barn och unga.

Säg hej till Ungdomar för trygghet!

Här finns en film där ungdomarna presenterar sig och där vi berättar mer om deras verksamhet.

Utbildning

Ungdomar för trygghet är utbildade inom bemötandefrågor, vardagsjuridik, första hjälpen, hjärt-lungräddning, hur polisen arbetar med mera.

Följ ungdomarnas arbete

Genom att följa Ungdomar för trygghet på Snapchat, Instagram och Facebook får du enkelt och snabbt mer information om vad de gör och när de finns ute. Här kan du också ställa frågor och tipsa om var du skulle vilja se dem oftare.

facebook.com/ungdomarfortrygghet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

instagram.com/ungdomarfortrygghet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Snapchat (sök på uftkarlstad)

Om anställningen

Ungdomar för trygghet är anställda av Räddningstjänsten Karlstadsregionen och utgår ifrån Trygghetscenter på Drottninggatan i Karlstad. De arbetar alltid minst två och två och arbetsleds av en säkerhetskoordinator.

Anställningen löper på maximalt fyra år och styrs av ett särskilt kollektivavtal. Anställningens omfattning är 90 procent. För att få arbeta i gruppen ska man ha fyllt 18 år och ha en avslutad gymnasieutbildning. Som längst är man anställd till och med det år man fyller 23. B-körkort är också ett krav. Den som är intresserad av att ingå i gruppen är välkommen att skicka in en intresseanmälan. Vi anställer fortlöpande vid behov.

Kontakt

Kontakt med ungdomsstödjarna

E-post: ungdomarfortrygghet@karlstad.se

Telefon: 054-540 28 66

Kontakt gällande anställningen

Per Wallgren

E-post: per.wallgren@karlstad.se

Telefon: 054-540 28 12

Sidan uppdaterad: 2023-05-08

Hittade du rätt information på sidan?