Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Trygghetscenter i Karlstad

Du som bor och vistas i Karlstads kommun och har frågor som rör trygghet och säkerhet är välkommen till Trygghetscenter på Drottninggatan 30. Här finns representanter för kommunen, räddningstjänsten, polisen och Brottsofferjouren Värmland samlade för att göra det lätt för dig att få kontakt.

Se filmen om Trygghetscenter i Karlstad

Öppettider

Trygghetscenters reception

Måndag–fredag 9.00–15.00, med lunchstängt 12.00–12.30.

Polisen

Måndag–fredag 9.00–12.00.

Övrig tid

Enligt tidsbokning.

Kontakt

Frågor om trygghet och säkerhet

Telefon: 054-540 10 80

E-post: trygghetscenter@karlstad.se

Frågor om hittegods

Telefon: 054-540 10 80

E-post: hittegods.karlstad@polisen.se

Överförmyndaravdelningen (frågor och tidsbokning)

Telefon: 054-540 00 00

E-post: ofn@karlstad.se

Vi finns här för dig

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar på bred front med trygghets- och säkerhetsfrågor på uppdrag av Karlstads kommun. Vi samordnar aktörerna på Trygghetscenter och bemannar receptionen. Vi kan svara på frågor om hur Karlstads kommun arbetar med trygghet och säkerhet. Vi kan förmedla kontakt med rätt person inom räddningstjänsten för frågor om brandsäkerhet i ditt hem och vi bistår vid ansökan om vissa tillstånd som räddningstjänsten hanterar, som ansökan om att få hantera brandfarlig eller explosiv vara och ansökan om att få sota själv.

Polisen tar emot anmälningar om brott och mindre hittegods, som plånböcker, nycklar, mobiltelefoner och smycken. Hittegods som nyss har lämnats in kan också hämtas på Trygghetscenter. Kontakta oss gärna i förväg och fråga om godset finns kvar eller om det har skickats vidare till polisstationen i Karlstad. Du är också välkommen hit med allmänna frågor som har med polisens verksamhet att göra.

Brottsofferjouren Värmland erbjuder rådgivning och stödsamtal till dig som utsatts för brott eller är vittne eller anhörig, information om hur en polisanmälan går till, information om rättsprocessen, stöd i samband med rättegång och hjälp i kontakten med myndigheter och försäkringsbolag. Kontakten med brottsofferjouren är avgiftsfri och skyddad av tystnadslöfte. Det betyder att vi inte berättar för någon om våra samtal. Du kan även vara anonym, och behöver alltså inte säga vad du heter. Vi lyssnar och tror på dig. Vi står på din sida och stödjer dina beslut.

Karlstads kommuns överförmyndaravdelning har sin besöksadress på Drottninggatan 30, med ingång via Trygghetscenter. Kontakta överförmyndaravdelningen om du har frågor eller för att boka tid för besök. Du kan också lämna handlingar som ska till överförmyndaravdelningen i Trygghetscenters reception.

Sidan uppdaterad: 2023-05-08

Hittade du rätt information på sidan?