Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Säker sommar

Sjö med en brygga.

Du är väl rädd om dig? Här har vi samlat goda råd för en säker sommar.

Bada

Många älskar att bada på sommaren. Här har vi samlat några råd som hjälper dig att bada säkert.

Båtliv

Ungefär två miljoner svenskar tillbringar sin fritid till sjöss på ett eller annat sätt. Här har vi samlat några tips för ett säkrare båtliv.

Campa

Husvagnar och tält brinner snabbt. Ofta är branden över på några minuter. Som campinggäst har du ett ansvar att minska risken för att brand uppstår eller sprids – både för din egen och andras skull.

Cykla

Att cykla är bra för både hälsan och för miljön. Men för att cykla tryggt och säkert är det viktigt med både hjälm och rätt utrustning på cykeln.

Elda

Varje år får vi på räddningstjänsten släcka bränder som har spridit sig i skog och mark. Här finns goda råd till dig som ska elda utomhus.

Grilla

Att grilla är både trevligt och gott. Ta gärna för vana att ha en trädgårdsslang eller en hink med vatten i närheten för att kunna släcka om något antänds utanför grillen.

Risk för gräs- och skogsbrand

Ju mer sol, värme och vind, desto större risk för gräs- och skogsbrand. Det är viktigt att du kollar brandrisken där du befinner dig innan du börjar elda och grilla.

Sidan publicerad: 2023-04-26

Sidan uppdaterad: 2024-05-22

Hittade du rätt information på sidan?