Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Vill du lära dig mer?

Här har vi samlat information om var du kan hitta nyttig information hos andra både före och under en olycka eller kris.

Skriftlig information

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur de hanterar olika kriser - före, under och efter krisen. Webbplatsen underlättar för dig att hitta rätt information.

Information från myndigheter på krisinformation.se Länk till annan webbplats.

På msb.se hittar du information om Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB:s) verksamhet och det stöd som myndigheten erbjuder i arbetet med samhällsskydd och beredskap.

Webbplatsen msb.se Länk till annan webbplats.

MSB ger genom en av huvudingångarna på webbplatsen msb.se råd till dig som privatperson inom ämnen som till exempel hemberedskap, brandsäkerhet och naturolyckor.

Råd till dig som privatperson på msb.se Länk till annan webbplats.

På 1177.se finns medicinska artiklar om olika sjukdomar, besvär, undersökningar och behandlingar. Här hittar du också information om hälsa och förebyggande vård samt hur vården fungerar i Sverige. På temasidorna finns information, kunskap, råd och inspiration i olika ämnen eller utifrån olika livssituationer. Här hittar du filmer och reportage. Du kan också ta del av andras berättelser och upplevelser.

Webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats.

På SMHI:s webbplats kan du bland annat få information om aktuellt väder.

SMHI:s webbplats smhi.se Länk till annan webbplats.

På Civilförsvarsförbundets webbplats kan du hitta mycket information i form av tips och råd om hur du kan förbereda dig hemma samt information om hur civilförsvarsförbundet kant bidra i samhällets krisberedskap.

Civilförsvarsförbundets webbplats civil.se Länk till annan webbplats.

Svenska Blå Stjärnan har samhällets uppdrag att ta hand om djuren vid kriser, katastrofer, utbrott av smitta och andra händelser som kan drabba djuren.

Svenska Blå Stjärnans webbplats svenskablastjarnan.se Länk till annan webbplats.

Film

MSB:s film ”Om krisen kommer” på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energimyndighetens film ”Om det blir el- eller värmeavbrott – vad gör du då?” på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

MSB:s film ”Skydda ditt hus mot översvämning” på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kurser

Civilförsvarsförbundets utbildning

Civilförsvarsförbundet genomför utbildningar i hur man klarar sig själv i 72 timmar under en kris. Är du intresserad av att genomgå deras utbildning, kontakta Civilförsvarsförbundets instruktör Börje Bergman på e-post borje@civil2.se.

Sidan uppdaterad: 2023-10-09

Hittade du rätt information på sidan?