Praktik

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Praktik

Bild på praoelev.
Bild på praoelev.

Vi vill att alla som praktiserar hos oss ska känna att praktiken var värdefull för framtiden. Vi tar regelbundet emot två typer av praktikanter, de som går utbildningen SMO och de som ska göra Prao i årskurs nio.

SMO - Skydd mot olyckor

I utbildningen SMO ingår det ett moment som heter LIA - Lärande i arbetslivet. Det innebär att du praktiserar på en tänkbar framtida arbetsplats. Praktiken är knuten till det studieval du har gjort. Praktiktiden är 10 veckor på vår eller höst. Vi tar emot fyra elever per termin till Räddningscenter Sandbäcken. När du gör din LIA hos oss praktiserar du med en arbetsgrupp. Du är knuten till en grupp och är med på deras övningar. Du får också möjlighet att åka med på eventuella utryckningar.

Prao – Praktisk arbetslivsorientering

Är du nyfiken på vad vi gör på räddningstjänsten? Prao ger dig i årskurs 9 en möjlighet att praktisera hos oss. I vår region kan vi ta emot elever till brandstationen i Karlstad. Vanligtvis har vi 16 praktikplatser som vi fördelar under två höstveckor varje läsår.

När du har prao hos oss får du inblick i hela vår verksamhet (räddningstjänst, utbildning, förebyggande, säkerhet och verksamhetsstöd) med betoning på räddningstjänstavdelningens (brandmännens) uppgifter. Praon sker i grupp.

För mer information om möjligheten att göra praktik hos oss, kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.