Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Brandmannatester deltid

Här visar vi de tester som är aktuella för dig som vill arbeta som deltidsbrandman i Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Fystest

Det här testet används för att testa arbetsförmågan hos våra hel- och deltidsbrandmän. Varje brandman genomför testet två gånger per år, i april och oktober.

Höjd- och klaustrofobitest

Den som ska bli deltidsbrandman hos oss måste klara det höjd- och klaustrofobitest som vi genomför inför varje nyanställning.

I höjdtestet klättrar du cirka 15-20 meter upp på en stege på vårt höjdfordon. I klaustrofobitestet kryper du en sträcka med förtäckta ögon, luftpaket och hjälm. Längs vägen ska du också ta dig igenom ett trångt utrymme.

Simkunnighetstest

För att få anställning som deltidsbrandman i vårt förbund måste du kunna simma 100 meter valfritt simsätt, följt av 50 meter simning med livboj, följt av 50 meter bogsering av jämnstor kamrat i livboj. Skriv ut och ta med detta intyg till ditt badhus och be en instruktör där intyga att du klarar dessa moment.

Sidan uppdaterad: 2024-03-19

Hittade du rätt information på sidan?