Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Säkerhetskoordinator med inriktning brottsförebyggande arbete

Just nu söker vi en säkerhetskoordinator inom området brottsförebyggande arbete. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området operativ trygghetsutveckling och brottsförebyggande arbete. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och stötta våra medlemskommuner i det brottsförebyggande arbetet? Den nya lagen om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete som träder i kraft den 1 juli 2023 ger våra kommuner möjlighet att satsa ännu mer på trygghets- och brottsförebyggande arbete och säkerhetsavdelningens uppdrag utökas därför.

I din roll som säkerhetskoordinator kommer du att bidra med specialistkompetens och strategiska perspektiv för att säkerställa ett strukturerat kunskapsbaserat arbetssätt och metodutveckling enligt lagens krav.

Du kommer att vara en av två säkerhetskoordinatorer som ansvarar för sammanställning av kommunernas långsiktiga lägesbilder som innehåller kartläggning av brottslighetens omfattning och konsekvenser, statistik, annan kompletterande information samt analys av orsaker. Du kommer att ta fram förslag på åtgärdsplan och följa upp genomförda åtgärder med fördjupade analyser. Du kommer att sammankalla till, eller delta i, olika nätverk för samverkan mellan kommuner, polisen, länsstyrelsen och andra relevanta aktörer. Du kommer också att bidra till att information om kommunens brottsförebyggande arbete sprids till kommunens invånare och andra som kan ha behov eller intresse av sådan information. Du kommer även att stötta kommunerna med att söka externa medel för brottsförebyggande insatser.

Därutöver kommer du att ingå i ett team med säkerhetskoordinatorer som tillsammans arbetar med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning, ex. inom kriminologi, statistik, juridik, sociologi, samhällsanalys, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

För att du ska trivas och kunna bidra i rollen behöver du ha arbetat upp en erfarenhet av att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Vi ser att du har en god analytisk förmåga och är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du har erfarenhet av att genomföra orsaks- och platsanalyser.

Eftersom arbetet är förenat med många externa kontakter ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har erfarenhet av trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Säkerhetsavdelningens arbetsområde är prioriterat och präglas av en hög utvecklingstakt inom trygghet- och brottsförebyggande arbete. Vi söker därför dig som har förmåga att bidra till utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Erfarenhet krävs.

B-körkort krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning

Heltid.

Tillträde

Snarast, enligt överenskommelse.

Löneform

Månadslön.

Sysselsättningsgrad

100 procent.

Ort

Karlstad.

Ansökan

Ansökan sker digitalt via varbi.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdag är 2023-05-28.

Kontakt

Maria West, avdelningschef säkerhetsavdelningen, telefon 054-540 28 02, e-post maria.west@karlstad.se

Fackliga företrädare

Kristoffer Staaf, Vision, telefon 054-540 28 38, e-post kristoffer.staaf@karlstad.se

Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer, telefon 054-540 28 19, e-post magnus.lundqvist@karlstad.se

Robert Olofsson, Ledarna, telefon 054-540 28 80 (växel), e-post robert.olofsson@karlstad.se

Övrigt

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sidan uppdaterad: 2023-05-12

Hittade du rätt information på sidan?