Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Säkerhetskoordinator – intern säkerhet och systematiskt brandskyddsarbete

Just nu söker vi en säkerhetskoordinator inom området intern säkerhet och systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Tjänsten är organiserad på vår säkerhetsavdelning.

Beskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser och höjd beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området intern säkerhet och systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd och säkerhet, trygghets- och brottsförebyggande arbete, försäkringssamordning samt krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en av två säkerhetskoordinatorer som arbetar med varierade uppgifter för att samordna, utveckla och stödja det systematiska säkerhetsarbetet i medlemskommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors.

Du kommer att ha ett brett fokus på intern säkerhet, personsäkerhet, fysiskt skydd, bevakningstjänster/kommunväktare, riskhantering och systematiskt brandskyddsarbete. I arbetet ingår bland annat att ta fram utredningar, riskanalyser, lägesbilder, säkerhetsrutiner och att genomföra utbildningar.

Du kommer att vara en resurs för kommunledning, chefer och förvaltningar samt förtroendevalda. Du är ett stöd vid händelser exempelvis hot eller våld, skadegörelse och krishantering. Du ingår i ett större team som arbetar tillsammans med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet, ex. inom personsäkerhet, fysiskt skydd, bevakning, skydd mot olyckor eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från kvalificerat arbete med säkerhet och trygghet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten i större organisationer. Det är också meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Eftersom arbetet är förenat med många kontakter, både i medlemskommunerna men även med andra aktörer såsom polisen och kommunväktarna, ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska också vara bekväm med att hålla i utbildningar och informationsträffar för större eller mindre grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

B-körkort krävs.

Erfarenhet krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning

Heltid.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Löneform

Månadslön.

Sysselsättningsgrad

100 %.

Ort

Karlstad.

Ansökan

Ansökan sker digitalt via varbi.com. Sista ansökningsdag är 2023-06-18.

Till ansökan på varbi.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Maria West, avdelningschef säkerhetsavdelningen
Telefon: 054-540 28 02
E-post: maria.west@karlstad.se

Fackliga företrädare

Kristoffer Staaf, Vision
Telefon: 054-540 28 38
E-post: kristoffer.staaf@karlstad.se

Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer
Telefon: 054-540 28 19
E-post: magnus.lundqvist@karlstad.se

Robert Olofsson, Ledarna
Telefon: 054-540 28 80
E-post: robert.olofsson@karlstad.se

Jörgen Tolf, SKAF
Telefon: 054-540 28 80
E-post: jorgen.tolf@karlstad.se

Övrigt

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sidan uppdaterad: 2023-08-23

Hittade du rätt information på sidan?