Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Säkerhetskoordinator – intern säkerhet

Nu söker vi en säkerhetskoordinator inom området intern säkerhet. Tjänsten är organiserad på räddningstjänstens säkerhetsavdelning.

Beskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i Karlstad, Forshaga, Grums, Hammarö, Kil och Munkfors kommuner ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera alltifrån olyckor i vardagen till extraordinära händelser och höjd beredskap. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Våra cirka 320 medarbetare står för professionalism, respekt, lärande och mod.

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området intern säkerhet. Tjänsten är organiserad på räddningstjänstens säkerhetsavdelning och du jobbar inom vårt uppdrag för koncernen Karlstads kommun.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd och säkerhet, trygghets- och brottsförebyggande arbete, försäkringssamordning samt krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda, driva och utveckla Karlstads kommuns interna säkerhetsarbete i både strategiska och operativa frågor. Säkerhetsavdelningen är ett nav för samverkan och kompetens vilket innebär att hålla utbildningar är en viktig del av vårt uppdrag. Rollen är rådgivande och stödjande för koncernens alla förvaltningar och bolag. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Stöd vid händelser exempelvis hot eller våld, skadegörelse och krishantering. Du hanterar hot och våldsärenden som inträffat men också förebyggande genom utbildningar eller genom förändringar i den fysiska miljön eller arbetssätt.
  • Ansvara för kommunens bevakningsavtal och styra den resurs som kommunen förfogar över i form av exempelvis väktare och ordningsvakter så att den blir så effektiv som möjligt utifrån den lägesbild som råder.
  • Arbeta med riskanalyser och åtgärder inför särskilda evenemang eller händelser.
  • Genomföra utredningar och ta fram rutiner och styrdokument.
  • Delta i och leda samverkansforum i olika sammanhang och ledningsnivåer.
  • Utbilda och öva.

Du ingår i ett större team som arbetar tillsammans med säkerhet, trygghet och brottsförebyggande frågor. Du kommer även att delta i säkerhetsavdelningens övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet, ex. inom personsäkerhet, fysiskt skydd, bevakning, polishögskolan eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet från systematiskt säkerhets- och trygghetsarbete i en större organisation. Du förstår vad som är viktigt i en komplex situation och vågar ta beslut och agera även med begränsad information tillgänglig. Du är bekväm med att hantera hot- och våldsärenden och är trygg och förtroendeingivande i dina möten i vardagen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i och leda projekt- och utvecklingsarbeten, gärna inom säkerhetsområdet. Det är också meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet.

Arbetet ställer krav på att du har stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad i ditt arbete. Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Eftersom arbetet är förenat med många kontakter, både i kommunen men även med andra aktörer såsom polisen och kommunväktarna, ställs krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska också vara bekväm med att hålla i utbildningar och informationsträffar för större eller mindre grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

B-körkort krävs.

Erfarenhet krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning

Heltid.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Löneform

Månadslön.

Sysselsättningsgrad

100 %.

Ort

Karlstad.

Ansökan

Ansökan sker digitalt via varbi.com. Sista ansökningsdag är 2024-02-27.

Till ansökan på varbi.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Maria West, avdelningschef säkerhetsavdelningen
Telefon: 054-540 28 02
E-post: maria.west@karlstad.se

Fackliga företrädare

Kristoffer Staaf, Vision
Telefon: 054-540 28 38
E-post: kristoffer.staaf@karlstad.se

Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer
Telefon: 054-540 28 19
E-post: magnus.lundqvist@karlstad.se

Robert Olofsson, Ledarna
Telefon: 054-540 28 80
E-post: robert.olofsson@karlstad.se

Jörgen Tolf, SKAF
Telefon: 054-540 28 80
E-post: jorgen.tolf@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Sidan uppdaterad: 2024-02-13

Hittade du rätt information på sidan?