Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Projektledare för Trygg och säker skola

Just nu söker vi en projektledare på 50 procent som ska ansvara för planering, uppföljning och kommunikation inom projektet ”Trygg och säker skola”. Sista ansökningsdag är 14 april 2024.

Om Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets
medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Beskrivning

Säkerhetsavdelningen är en del av Räddningstjänsten Karlstadsregionen och fungerar som ett nav för samverkan och kompetens och stödjer medlemskommunerna inom områdena intern säkerhet, trygghet, brottsförebyggande arbete och civil beredskap. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Tjänsten som projektledare är organiserad på räddningstjänstens säkerhetsavdelning och du jobbar inom vårt uppdrag för koncernen Karlstads kommun. Du kommer att arbeta nära barn- och
ungdomsförvaltningen där du tillsammans med berörda aktörer och tre utvalda grundskolor driver arbetet framåt. Projektet har en styrgrupp som du direktrapporterar till.

Vill du vara med och skapa en trygg och säker skola? Tillsammans med räddningstjänsten och
Karlstads kommun kan du nu göra skillnad på riktigt som projektledare för projektet ”Trygg och säker skola” som finansierat av Brottsförebyggande rådet och kommer att bedrivas under 2024.

Arbetsuppgifter

I huvudsak innebär uppdraget som projektledare att du, inom ramen för det skadeförebyggande arbetet hos kommunens försäkringssamordning, tillsammans med förebyggandeavdelningen på
räddningstjänsten, barn- och ungdomsförvaltningen och kommunens brottsförebyggande verksamhet ansvarar för planering, uppföljning och kommunikation inom projektet ”Trygg och säker skola”. Det innebär bland annat att du tillsammans med övriga medverkande gemensamt ansvarar för att utforma och utvärdera hur ett utökat metodstöd kan bidra till uppfyllnad av lagen om kommuners ansvar för det brottsförebyggande arbetet inom ramen för skolverksamheten.

Kvalifikationer

För att du ska trivas i rollern och kunna bidra under begränsad tidsperiod ser vi att du har en
universitets- eller högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har dokumenterad erfarenhet av att driva projekt där din samarbetsförmåga och kommunikativa förmåga bidrar till att alla aktörer vet vad som förväntas och när. Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhets- och brottsförebyggande arbete.

Har du dessutom vana av att samla in och utvärdera olika data för att utvärdera hur projektets olika aktörer samverkar ser vi att du kommer att kunna bidra fullt ut i arbetet med att implementera ett utökat metodstöd för att bidra till det brottsförebyggande arbetet inom ramen för skolverksamheten.

Därutöver ser vi att du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor för att planera, driva och följa upp ditt arbete. Arbetet är förenat med många kontakter både i våra medlemskommuner och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har en helhetssyn, förmåga att se till verksamhetens behov och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Du hanterar flera frågor parallellt och trivs med att förankra och kommunicera till projektets alla
intressenter. Du vågar testa nya grepp för att driva arbetet framåt!

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningsform

Särskild visstidsanställning. Anställningen avslutas 2024-12-31.

Anställningens omfattning

Deltid.

Tillträde

Augusti 2024.

Löneform

Individuell lönesättning.

Sysselsättningsgrad

50 procent.

Ort

Karlstad.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta avdelningschef Maria West, telefon 054-540 28 02. Fackliga företrädare är Jörgen Tolf, SKAF, Kristoffer Staaf, Vision, Magnus Lundqvist, Sveriges Ingenjörer och Robert Olofsson, Ledarna. Samtliga nås via vår växel 054-540 28 80.

Ansökan

Din ansökan ska vara inkommen till Räddningstjänsten Karlstadsregionen senast den 14 april 2024, märkt med referensnummer 714760.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Då vi vill spegla samhället välkomnar vi alla sökande!
Alla ansökningshandlingar som lämnas till Räddningstjänsten Karlstadsregionen är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Till ansökan via varbi.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övrig information

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt
rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel
054-540 00 00 för vidare hantering.

Sidan uppdaterad: 2024-03-27

Hittade du rätt information på sidan?