Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Deltidsbrandmän till våra deltidsstationer

Just nu söker vi deltidsbrandmän till våra brandstationer i Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg, Värmskog och Väse.

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

De utannonserade tjänsterna ingår i räddningstjänstavdelningen som genomför räddningsinsatser enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO). Avdelningen har en heltidsstyrka i Karlstad och styrkor med deltidsbrandmän i Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg och Väse. Dessutom ingår ett räddningsvärn i Värmskog. På avdelningen finns bland annat brandmän, brandbefäl och tekniker.

Beskrivning

Just nu söker vi deltidsbrandmän till våra brandstationer i Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg, Värmskog och Väse.

Deltidsbrandmän är brandmän som inte har räddningstjänsten som huvudarbetsgivare men som är beredda att rycka ut när larmet går. De utgör stommen i svensk räddningstjänst och är därmed en mycket viktig del i samhällets skydd mot olyckor.

För att kunna arbeta som deltidsbrandman behöver din huvudsakliga sysselsättning (jobb/skola) tillåta att du lämnar med kort varsel när du har beredskap. Det innebär att din arbetsgivare behöver godkänna att du kan lämna arbetsplatsen vid larm. Därför kan det vara klokt att lyfta frågan med din chef innan eller under din ansökan.

Du kan läsa mer om vad det innebär att jobba som deltidsbrandman och anmäla dig till vår "prova på-aktivitet" lördag 21 september på raddningkarlstad.se/rib

Arbetsuppgifter

Som deltidsbrandman har du ungefär samma arbetsuppgifter som en heltidsbrandman. Den största skillnaden är att du som deltidsbrandman endast rycker ut vid larm de dagar som du har beredskap. Då förväntas du kunna infinna dig på din station inom fem minuter. Beredskapsschemat varierar mellan olika stationer men innefattar 168 timmars (sju dygns) beredskap per månad.

Förutom att åka på larm innebär tjänsten att du övar tillsammans med dina kollegor. Övningsdelen är en viktig förberedelse för att ni ska vara samövade och beredda för att lösa kommande uppgifter på ett säkert och smidigt sätt.

Kvalifikationer

  • För att du ska kunna arbeta som deltidsbrandman krävs det att du kan komma till din brandstation inom fem minuter när du har beredskap.
  • För att du ska trivas och fungera i rollen behöver du ha en god hälsa och fysisk förmåga. I rekryteringsprocessen kommer du därför att få genomföra vissa tester och genomgå en hälsoundersökning.
  • Grundutbildning krävs och anordnas av oss efter att du har blivit erbjuden en anställning.
  • B-körkort krävs. C-körkort ses som meriterande och utbildning kan efter behov erbjudas under din anställning.
  • Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet, engagemang och personliga mognad.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till räddningstjänstens växel 054-540 28 80 för vidare hantering.

Sista ansökningsdag är 2024-10-06.

Till ansökan på varbi.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intervjuer avses att genomföras löpande under och efter ansökningstidens slut – vänta därför inte med att söka!

Alla ansökningshandlingar som lämnas till Räddningstjänsten Karlstadsregionen är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Kontakt

Respektive stationschef, se raddningkarlstad.se/vara-brandstationer

Enhetschef deltidsstationerna: Patrik Appelgren, e-post patrik.appelgren@karlstad.se, telefon 054-540 47 39.

Facklig företrädare: Jan Eriksson, Brandmännens riksförbund (BRF), e-post jan.eriksson3@karlstad.se, växel 054-540 28 80.

Övrig information

Räddningstjänsten Karlstadsregionen strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Då vi vill spegla samhället välkomnar vi alla sökande!

I samband med nyanställning kan drogtester komma att bli aktuellt.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sidan uppdaterad: 2024-09-03

Hittade du rätt information på sidan?