Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se

Vi behöver fler deltidsbrandmän i Molkom. Kanske är det något för dig?

Deltidsbrandmän är kvinnor och män med en annan huvudarbetsgivare än räddningstjänsten som är beredda att åka på larm när de har beredskap. Just nu söker vi fler deltidsbrandmän till brandstationen i Molkom.

Som deltidsbrandman räddar du liv, bidrar till säkerhet och trygghet på din ort och ingår i en gemenskap hos din räddningstjänst. Du får utbildning inom brandskyddsarbete, farliga ämnen, hjärt-lungräddning, krisstöd och arbetsskydd. Det är kunskap som är till nytta både för dig själv, din huvudarbetsgivare och alla människor där du bor.

Som deltidsbrandman i Molkom har du beredskap sju dygn per månad. Stationen har ett 80-tal larm per år, fördelat på fyra skiftlag. En insats tar i genomsnitt en-två timmar. Du övar cirka fyra timmar i månaden, oftast på kvällar och helger. En deltidsbrandman tjänar omkring 80 000 kronor per år före skatt.

Lördag 25 maj klockan 11–14 ordnar vi en informationsträff på brandstationen på Prostgårdsvägen 1. Vi bjuder på fika och berättar hur det är att vara deltidsbrandman. Vill du vara med? Ring eller mejla stationschef Jimmy Nystadius, telefon 054-540 28 84, e-post jimmy.nystadius@karlstad.se.

Tipsa också gärna andra som du tror skulle kunna passa för jobbet!

Läs mer om hur det är att jobba som deltidsbrandman i Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Sidan publicerad: 2024-05-13

Hittade du rätt information på sidan?