Aktuella varningar och meddelanden från SMHI

Just nu finns det flera varningar och meddelanden i Värmlands län. Läs mer på SMHI:s webbplats.

Other languages

Räddningstjänsten Karlstadsregionen tillhandahåller själv ingen översättning av webbplatsen till andra språk, primärspråket för webbplatsen är svenska.

Om du vill ta del av informationen på andra språk än svenska kan du som besökare använda externa tjänster för att översätta innehållet.

Exempel på sådan tjänst är Google Translate från Google. Genom att du som besökare använder en sådan funktion kommer ditt besök spåras av den externa parten, exempelvis Google.

Google translate raddningkarlstad.se
Påsk

Glad och säker påsk!

Påsken står för dörren och många ska vara lediga. Kanske planerar du att elda gräs och annat trädgårdsavfall under helgen? I så fall är det viktigt att du först kollar brandrisken där just du är. Sedan måste du elda på rätt sätt så att inte elden sprider sig. På vissa håll hör det också påsken till att skjuta fyrverkerier. Även här gäller det att tänka på säkerheten för att inte råka ut för en olycka.

Eldning utomhus

Varje vår omvandlas det torra fjolårsgräset till en potentiell brandrisk. Risken för gräs- och skogsbrand kvarstår sedan under sommaren och en bit in på hösten. Vädret påverkar givetvis – ju mer sol, värme och vind desto större risk för brand. Det är viktigt att du kollar brandrisken just där du befinner dig innan du börjar elda och grilla.

Här finns viktiga råd för dig som tänker elda utomhus

Påskfyrverkeri

Planerar du ett påskfyrverkeri? Du vet väl att du måste vara 18 år för att få köpa, inneha eller använda fyrverkerier?

Dessutom har varje kommun lokala ordningsföreskrifter som reglerar användandet av fyrverkerier i tätbebyggda områden. I vissa fall kan tillstånd krävas från polisen. Är du osäker på om det behövs tillstånd bör du kontakta kommunen och polisen.

Smällare är en pjäs som har ett kraftigt ljud som främsta effekt. De är förbjudna i Sverige sedan 2002.

Om du ska skjuta fyrverkerier är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt.

Här får du 10 råd för ett säkrare fyrverkeri

Sidan publicerad: 2023-04-26

Sidan uppdaterad: 2024-03-28

Hittade du rätt information på sidan?