Heta arbeten

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Heta arbeten

Bild på en person som svetsar.

Vi erbjuder utbildningen Heta arbeten. Den riktar sig till personal på förvaltningar, företag, myndigheter och organisationer som ska ge tillstånd till, utföra eller bevaka brandfarliga arbeten, alltså arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och kräver ett certifikat.

Utbildningen anordnas regelbundet på brandstationen i Karlstad och du finner alla datum längre ner på denna sida.

Innehåll

Ansvar, försäkringar, säkerhetsregler, organisation, förebyggande brandskydd, rutiner, brandrisker, praktisk användning av brandskyddsutrustning vid  bränder i olika situationer samt förevisningar om risker med brandfarliga varor.

Tid

08.00-15.00.

Antal

Max 20 st deltagare per utbildningstillfälle.

Plats 

På vårt övningsfält Sandbäcken vid brandstationen i Karlstad, om inget annat anges eller önskas. Vi har också möjlighet att genomföra utbildningarna på distans.

Pris per deltagare

Under förhandling, information kommer.

Anmälan

Heta arbeten genomförs på uppdrag av Brandskyddsföreningen Värmland.

För att se datum och boka utbildningstillfällen i Heta arbeten, klicka här (extern länk)

Övrigt

Efter genomförd utbildning ska certifieringsprovet göras på plats i utbildningslokalen. Det är därför angeläget att du har med dig  mobiltelefon (smartphone), surfplatta eller dator. Du måste även kunna identifiera dig. Vid godkänt resultat på certifieringsprovet, får du det certifikat som krävs för att ingå i arbetsteamet som består av: tillståndsansvarig, utförare och brandvakt.

Då en del av kursen är praktisk och hålls utomhus bör du ha för årstiden lämpliga och oömma kläder. Utbildningslitteratur, kaffe och smörgås, lunch samt eftermiddagsfika ingår i priset. Parkering sker på framsidan brandstationen på platser märkta med "Besökande räddningstjänsten".

Observera att anmälan är bindande och uteblivna deltagare debiteras, om avbokning inte är gjord.

Frågor

Vid frågor om praktiska detaljer och utbildningens innehåll, kontakta Eva Svensson på telefon 076-836 35 71.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden avtal.

Det är direktionen för Räddningstjänsten Karlstadsregionen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns på vår webbplats raddningkarlstad.se/personuppgifter.