Säker utomhus

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Säker utomhus

Bild på vattendrag och livboj.

Bada

Många älskar att bada på sommaren. Här har vi samlat några råd som hjälper dig att bada säkert.

Båtliv

Ungefär två miljoner svenskar tillbringar sin fritid till sjöss på ett eller annat sätt. Här har vi samlat några tips för ett säkrare båtliv. 

Campa

Husvagnar och tält brinner snabbt. Ofta är branden över på några minuter. Som campinggäst har du ett ansvar att minska risken för att brand uppstår eller sprids – både för din egen och andras skull.

Cykla

Att cykla är bra för både hälsan och för miljön. Men för att cykla tryggt och säkert är det viktigt med både hjälm och rätt utrustning på cykeln.

Elda

Varje år får vi på räddningstjänsten släcka bränder som har spridit sig i skog och mark. Här finns goda råd till dig som ska elda utomhus.

Fyrverkerier

Det bästa är att helt avstå från att skjuta fyrverkerier. Om du ändå tänker göra det måste du tänka på säkerheten. Här får du 10 råd för ett säkrare fyrverkeri.

Grilla

Att grilla är både trevligt och gott. Ta gärna för vana att ha en trädgårdsslang eller en hink med vatten i närheten för att kunna släcka om något antänds utanför grillen.

Issäkerhet

Det finns en del att tänka på när man ska ge sig ut på isen vintertid. Här är våra bästa råd.

Risk för gräs- och skogsbrand

Varje vår omvandlas det torra fjolårsgräset till en potentiell brandrisk. Risken för gräs- och skogsbrand kvarstår sedan under sommaren och en bit in på hösten. Vädret påverkar givetvis – ju mer sol, värme och vind desto större risk för brand. Det är viktigt att du kollar brandrisken där du befinner dig innan du börjar elda och grilla.