Brandskydd för särskilt riskutsatta

Till huvudmenynTill huvudinnehållet

Till huvudinnehållet

 

Brandskydd för särskilt riskutsatta

Bild på en person vid ett bord med ölburkar och skräp.

Skulle du eller någon du känner ha svårt att att upptäcka och hantera en brand? Det finns mycket att göra för att skydda den som är särskilt riskutsatt. Rådgivning och information till dig själv eller anhöriga kan räcka långt. Det finns också hjälpmedel, som exempelvis spisvakter och brandsäkra textilier, i olika utformning och prisklasser.

Varje år omkommer runt hundra personer på grund av brand i sina hem. Äldre och människor med funktionshinder, missbruk och psykiska problem är särskilt riskutsatta. Med ett individanpassat brandskydd skulle många kunna räddas. Det är därför viktigt att hitta och hjälpa människor som skulle ha svårt att uppmärksamma och hantera en brand.

Vi på räddningstjänsten är experter på hur man skräddarsyr ett brandskydd efter person och situation. Vi ställer gärna upp som rådgivare och det kostar ingenting att anlita oss i detta sammanhang. Så – välkommen att kontakta oss om du är orolig för någon.

Broschyr med goda råd och checklista

Bild på vår broschyr Ökad brandsäkerhet för särskilt riskutsatta - en broschyr om individanpassat brandskydd. Om du klickar på bilden bilden öppnar sig broschyren som pdf (2284KB).

Klicka på bilden så kan du läsa vår broschyr om ökad brandsäkerhet för särskilt riskutsatta som pdf (2285 KB).

Se filmen om vårt arbete med särskilt riskutsatta

Kontakt

Glenn Appel, brandingenjör, e-post glenn.appel@karlstad.se, telefon 054-540 28 13

Träffar du personer som är särskilt riskutsatta för brand i ditt arbete? I så fall kan du få råd av oss om vad som kan göras för att ge dem ett brandsäkrare hem.

Till information om vilket stöd vi erbjuder dig som träffar särskilt riskutsatta för brand i ditt arbete