Ungdomsstödjare Ungdomar för trygghet

Just nu söker vi en ungdomsstödjare till vår grupp Ungdomar för trygghet. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha fyllt 18 år och ha en avslutad gymnasieutbildning. Som längst är du anställd till och med det år du fyller 23.

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets kommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet genomsyras av professionalism, respekt, lärande och mod.

Den utannonserade tjänsten är organiserad under säkerhetsavdelningen som stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet och krisberedskap.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en ny medarbetare som kan ingå i vår grupp Ungdomar för trygghet. Deras uppgift är att verka som förebilder för barn och unga i Karlstads kommun. Syftet med verksamheten är att förebygga ungdomsvåld och mobbning samt att bidra till en tryggare miljö.

Ungdomar för trygghet finns på kommunens skolor och fritidsgårdar under dagtid, nattvandrar i Karlstads centrum på fredags- och lördagskvällar och ordnar fotbollsturneringar, LAN och andra aktiviteter på skollov. De är också ute och rör sig ”på fältet” under vissa högtider, som Valborgsmässoafton och skolavslutningar, samt vid större evenemang och festivaler.

Ungdomar för trygghet utgår ifrån brandstationen i Karlstad. De arbetar alltid minst två och två och arbetsleds av en säkerhetskoordinator.

Om anställningen

Anställningen löper på maximalt fyra år och styrs av ett särskilt kollektivavtal. Anställningens omfattning är 90 procent.

Kvalifikationer

Du ska ha fyllt 18 år och ha en avslutad gymnasieutbildning. B-körkort är också ett krav. Som längst är du anställd till och med det år du fyller 23.

Tillträde

Tillträde sker 1 september 2018.

Intresseanmälan

Intresseanmälan skickas via e-post till Per Wallgren, per.wallgren@karlstad.se, senast måndag 25 juni 2018.

Kontakt

Per Wallgren
054-540 28 12
per.wallgren@karlstad.se

Fackliga företrädare

Jörgen Tolf
SKAF
Växel 054-540 28 80

Erik Sandgren
SKAF
Växel 054-540 28 80
erik.sandgren@karlstad.se

Hantering av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden allmänt intresse.

Det är direktionen för Räddningstjänsten Karlstadsregionen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns här raddningkarlstad.se/personuppgifter.

Läs mer om Ungdomar för trygghet