Försäkringssamordnare

Just nu söker vi en försäkringshandläggare inom området försäkringssamordning och riskhantering.

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser där.

Vi söker nu säkerhetskoordinator inom området försäkringssamordning och riskhantering. Tjänsten är organiserad under säkerhetsavdelningen.

Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, försäkringssamordning och krisberedskap. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att samordna Karlstads kommuns försäkringsskydd. Du kommer bland annat att samordna kontakten med försäkringsmäklaren, administrera försäkringsunderlag samt delta i och utveckla kommunens riskhanteringsarbete. Du kommer att ha många kontakter med kommunens verksamheter för att samordna skadehantering, incident-rapporteringar, skadestatistik med mera. Du kommer även att medverka vid upphandlingar av försäkringar.

Du kommer också att delta i avdelningens övriga säkerhetsarbete.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig, gärna med inriktning inom ekonomi och/eller riskhantering.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet samt arbete med riskhantering. Det är också meriterande om du tidigare har arbetar inom säkerhetsområdet med t ex personsäkerhet eller internt skydd.

Du ska ha stor vana av att arbeta självständigt men även tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Arbetet är förenat med många kontakter i kommunen, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform

Tillsvidareanställning.

Omfattning

Heltid.

Tillträde

Snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2017-12-18

Gör ansökan på offentligajobb.se (extern länk)

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Pia Holmstrand
avdelningschef säkerhetsavdelningen
054-540 28 08
pia.holmstrand@karlstad.se

Fackliga företrädare

Jörgen Tolf
SKAF
054-540 28 80 (vx)
jorgen.tolf@karlstad.se

Tom Stålfors
Ledarna
054-540 28 80 (vx)
tom.stalfors@karlstad.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen strävar efter jämställdhet och mångfald. Vi ser därför gärna kvinnor och personer med utländsk bakgrund som sökande.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.