Chef räddningstjänstavdelningen

Vi söker en ny chef till vår räddningstjänstavdelning.

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets kommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet genomsyras av professionalism, respekt, lärande och mod. Vi är inne i en spännande fas med utökad samverkan med Bergslagens räddningstjänst, Nerikes Brandkår, Räddningstjänsten Västra Mälardalen samt Skinnskatteberg där målet är kommande gränslös operativ samverkan och att vi tillsammans blir resursstarkare och effektivare såväl operativt som förebyggande.

Räddningstjänstavdelningen består av 260 medarbetare med huvudansvar för den akuta utryckningsverksamheten på våra 12 brandstationer. Andra viktiga arbetsuppgifter är övningsverksamhet, service och underhåll av fordon, materiel och brandstationer. Vi jobbar också med att förebygga och utbilda genom att besöka skolor, bostadsområden och samverka med Karlstads kommuns trygghetscenter. På avdelningen finns en heltidsorganisation med 5 skiftlag samt en RIB-organisation. Vårt övningsfält samt fordonsverkstad ligger i direkt anslutning till stationen i Karlstad.

Vår nuvarande chef Björn Johansson kommer att gå över till vår förebyggandeavdelning varför vi nu söker en ny chef till avdelningen, som består av ytterligare ett antal medarbetare på dagtid.

Arbetsbeskrivning

Jobbet innebär arbete med räddningstjänst, utbildningsfrågor, planering och analys i ett brett perspektiv. Du ska vara intresserad av operativ räddningstjänst och tycker om att jobba med människor.

Som avdelningschef har du fullt verksamhets-, ekonomi- och personalansvar och du leder, utvecklar och deltar i det dagliga avdelningsarbetet. Du planerar och följer upp verksamheten i enlighet med förbundets övergripande mål. Samverkan över avdelningsgränserna är en självklarhet.

Du ingår i förbundets ledningsgrupp och föredrar även ärenden i den politiska direktionen. Du kommer att ha många externa kontakter. Vi vill att du efter utbildning ska kunna ingå i beredskap på nivå L3 alt L5.

Kvalifikationer

Du ska ha brandingenjörsexamen samt ha gått MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, eller har motsvarande brandbefäls kompetens som bedöms likvärdig. Du ska dessutom ha gedigen dokumenterad erfarenhet och rutin av kommunal operativ räddningstjänst samt körkort B.

Du är en lagmedlem som tycker om att samarbeta med andra och coacha dina medarbetare men som också kan jobba med hög grad av självständighet. Du trivs med att träffa andra människor och skapar positiva relationer med omvärlden och du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet.

Anställningsform

Tillvidareanställning.

Omfattning

Heltid.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast 2018-07-01 via offentligajobb.se (extern länk)

Kontakt

Nils Weslien
Förbundsdirektör/räddningschef
054-540 28 80
nils.weslien@karlstad.se

Fackliga företrädare

Ola Åkesson
Sveriges Ingenjörer
054-540 28 80 (vx.) 
ola.akesson@karlstad.se

Robert Olofsson
Ledarna
054-540 28 80 (vx.) 
robert.olofsson@karlstad.se

Magnus Persson
BRF
054-540 28 80 (vx.) 
magnus.persson75@hotmail.com

Hantering av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att kunna handlägga ditt ärende. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning och den lagliga grunden allmänt intresse.

Det är direktionen för Räddningstjänsten Karlstadsregionen som är personuppgiftsansvarig för uppgifterna. Vi har kvar dina uppgifter den tid som behövs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter, vilka rättigheter du har och hur du kontaktar oss finns här raddningkarlstad.se/personuppgifter.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med utvecklingen av jämställdhet och mångfald.