Ungdomar för trygghet

Ungdomar för trygghet är tjejer och killar mellan 18 och 23 år som är anställda av Räddningstjänsten Karlstadsregionen med uppgift att verka runt om i Karlstads kommun som goda förebilder för barn och ungdomar.

Några exempel på verksamhet ungdomarna bedriver är att vara närvarande på skolor under dagtid, vistas ute i Karlstads olika bostadsområden efter skoltid samt nattvandra på kvällar och helger. Under skollov anordnar de LAN, fotbollsturneringar och liknande. Under vissa högtider som Valborgsmässoafton och skolavslutningar och större evenemang är de ute och rör sig på fältet. 

Utbildning

De anställda inom Ungdomar för trygghet är alla utbildade inom bemötandefrågor, vardagsjuridik, "andning, blödning, chock", hjärt- och lungräddning med defibrillator (hjärtstartare), kommunrelaterade frågor, hur Polisen arbetar med mera.

Följ ungdomarnas arbete på Facebook och Instagram

Genom att följa Ungdomar för trygghet på Facebook får du enkelt och snabbt mer information om vad de gör och när de finns ute. Här kan du också ställa frågor och komma med tips kring vart du skulle vilja se dem oftare.

facebook.com/ungdomarfortrygghet

Du kan också följa ungdomarnas arbete på Instagram.

instagram.com/ungdomarfortrygghet

Se oss på Youtube

Kontakt

Telefon: 054-540 10 80

E-post: ungdomarfortrygghet@karlstad.se